Jolly Cola – Light

Standard

En Dansk veteran på cola marknaden som föddes 1959 och som kan stoltsera med att den under många år sålde betydligt bättre än coca-cola. Den sockrade varianten var väldigt god, men hur är det med lightversionen?

Hur smakar det?
Precis som sin sockrade variant så känner man att det är en cola med en ganska stark närvaro av kolaböna. Det ger en rund, len smak med lite mera ”stomme” i sig än många andra colasorter, men detta är trotts allt en lightcola och det märks. Jämfört med den sockrade varianten så är det, vattnigare, om detta är det ingen tvekan. Sötningsmedlet, i detta fallet aspartam, ger inte den där annars översötade smaken som man kan stöta på i vissa aspartamfyllda produkter, men på eftersmaken känner man lätt närvaron av sötningsmedel. Men trotts sötningsmedlet så har de lyckats behålla den goda runda smaken på drickan, även om eftersmaken lämnar en del att önska.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna hittar du i Danmark, dock är det inte så lätt att hitta, denna hittades i en obskyr liten butik på Jylland. Obekräftade rapporter säger att vissa “Pölsemannen” hak ibland har en flaska eller två.

Slutsats
Jolly Light är precis vad det låter som, Jolly Cola fast utan ”riktigt” socker. Där andra colasorter helt byter karaktär när de ersätter socker med sötningsmedel (Pepsi Max någon?) så behåller Jolly Cola sin karaktäristiska smak av kolaböna om än lite vattnigare. Eftersmaken blir jobbig efter ett tag, den lämnar en sur eftersmak av sötningsmedel som jag inte riktigt kommer överens med, det motverkas lätt med en till klunk av drickan men när den är slut sitter du där med den sura eftersmaken. Befinner du dig i Danmark, vill ha något kallt och läskade men är rädd för socker så är detta en dricka att testa.

Slutbetyg

Annons

En reaktion på ”Jolly Cola – Light

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s