Uludag Gazoz Lemonad

Standard

UludagGazozLemonadEn lemonad från Turkiska Uludag Gazoz som ser ut som en sprite, men smakar det kanske 7UP?

Hur smakar det?
Jag skruvar av korken, stoppar ner näsan och blir genast förvånad. Lemonad står det på flaskan och för mig så är lemonad gjord på, tja, citroner. Men det tycker tydligen inte turkarna för detta doftar inte någon lemonad jag någonsin testat förut. Det doftar dock ljuvligt av något så udda som geléhallon. Ja jag vet, det låter konstigt, men både jag och personen som råkade ha äran att befinna sig i huset när jag skruvade upp tänkte och sa geléhallon. Smaken är även den av sagda godis, det smakar precis som att någon har hittat en essens till geléhallon, stoppat ner den i lite kolsyrat vatten och skruvat på en kork. Drickan skummar upp något fruktansvärt i munnen, så små klunkar är verkligen nyckeln till framgång. Det finns en kort underton av citron, eller snarare något friskt, men den försvinner väldigt fort. Eftersmak finns det inte mycket av, det kan vara pga att den subtila eftersmaken domineras av den potenta smaken av geléhallon, eller så finns det helt enkelt ingen nämnvärd eftersmak. Dricka som den närmast liknas med är Sørlands Julebrus, för de som smakat den.

Vart hittar jag läskeblasken?
Gåva från sockerbiten.org Men drickan är med största sannolikhet inhandlad på EG:s Fyndmarknad i Botkyrka. En mindre lista med inköpsställen finns att läsa på sockerbitens recension.

Slutsats
Kronjuvelen stod det på lådan som denna drickan kom i och jag förstår verkligen varför. En väldigt unik läskeblask som bjuder på något fullständigt oväntat. Även om det inte smakade direkt av lemonad så var det oerhört gott och något jag gärna skulle köpa igen för lite fredagsmys. Nu ska jag bara hitta något ställe i Göteborg där denna kan tänkas finnas, tips?

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

2 reaktioner på ”Uludag Gazoz Lemonad

  1. Laurence

    Finns inte på EGs längre, mina vapenbröder. Men denna nektar, detta livets vatten, finns på Alby Matmarknad, i samma förort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s