Boylan – Creme Soda

Standard

BoylanCremeTycker du vanilla coke är gott? Ta bort colan och behåll vaniljen så har du Boylan Creme Soda

Hur smakar det?
Doften är inte så vansinnigt vaniljig, missuppfatta mig nu rätt, det doftar av vanilj, bara inte så mycket som jag trodde att det skulle göra. Men efter första klunken så står det klart att detta är en vaniljdricka, ingen tvekan om saken. En sockerbomb går av i munnen och en len söt smak av den ljuvligaste vanilj sprider till samtliga smaklökar. Det smakar precis som Triumfglass Gammaldags Vanilj och lämnar en precis som glassen med ett belåtet leende på läpparna. Men sötman och vaniljen har sitt pris. Efter lite mer än halva flaskan är det väldigt sött i munnen och även om vaniljen fortfarande smakar gott så känner man hur det vore dags att ta sig ett glas vatten för att nollställa smaklökarna igen. Kort sagt, gott men sött.

Vart hittar jag läskeblasken?
Ingår i Grays sortiment, så de flesta matbutiker med en importhylla kan tänkas ha ett exemplar eller två.

Slutsats
För massa år sedan så drack jag diet versionen av denna drickan och tyckte väl inte speciellt mycket om den. Men det var länge sedan, precis i början av min ”karriär” som läskeblask konnässör och mitt smaksinne har utvecklats och fått känna på en hel del annat efter det. Nu kanske Diet versionen var vidrig, det var ju så längesedan jag drack den (om jag hittar en flaska igen så blir det nytt test), men efter detta testet står det klart att den sockrade varianten är en solid vaniljdricka. Visst den är överdrivet söt, men så är det med många av Boylans produkter. Inget man dricker flaska efter flaska utav (inte direkt en billig dricka heller) och kanske inte något jag skulle vilja släcka törsten med en varm sommardag. Men som en gourmet dricka som man tar sig lite då och då passar den utmärkt.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s