Uludag – Frutti Persika

Standard

UludagFruttiPersikaTurkiska Uludag med en läskeblask som smakar persika, serverat i en söt liten flaska

Hur smakar det?
Doftar väldigt starkt av lite smått syntetiska persikor. Tänk det där persikogodiset man kan köpa i lösvikt, eller i påse också för den delen tror jag. Smakar som tur är inte lika starkt som den doftar. Smaken känns mera balanserad, men det är fortfarande som att äta de där godisarna och inte riktigt vanlig persika. Absolut inget fel i det dock, en av mina favoritgodisar och det är välkommet i läskeblasksform. Trevlig sötma som inte övermannar smaklökarna blandat med en ganska så aggressiv kolsyrning gör att det känns friskt även om det är sött. Eftersmaken hänger kvar ett bra tag och får en verkligen att känna suget efter en klunk till.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes i en ”Frukt och grönt” butik i Jönköping där mestadels av varorna var av utländsk härkomst. Svenskt text och importeras av ett Göteborgsföretag, Simmo World Food AB.

Slutsats
När jag fick denna flaskan och såg att det stod Uludag på den så blev jag genast eld och lågor. Har tidigare druckit Uludag Gazoz Lemonad som jag ser som en av de bästa läskeblaskarna jag smakat. Denna är också galet god och efter mycket hit och dit så får det ändå bli en femma i betyg. Ville helst ge den 4½ men här delas det inte ut några halva burkar, så då blev det till att avrunda upplåt.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s