Uludag Frutti – Surkörsbär

Standard

UludagFruttiCherryTurkiska Uludag frestar med en dricka som smakar av körsbär

Hur smakar det?
Doften först och främst i vanlig ordning. Första sniffen får mig genast att tänka på Yoghurten Bärry, en tydlig doft av körsbär men också en viss syrlighet. Första klunken och jag är, faktiskt lite besviken. Det smakar av körsbär, men inte så starkt som jag kanske skulle önska. Den påminner lite mera om en en 7Up cherry än något annat. Men drickan har ändå en helt okej smak av körsbär, känns naturligt och är utan några som helst kemiska vibbar. Den lite uppfriskande syrliga eftersmaken för minst sagt tankarna till en 7Up, fast utan limen då. Bubblar upp ganska så kraftigt i munnen, vilket är något jag inte riktigt uppskattar, men som kan förlåtas i detta fallet.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes i en ”Frukt och grönt” butik i Jönköping där mestadels av varorna var av utländsk härkomst. Svenskt text och importeras av ett Göteborgsföretag, Simmo World Food AB.

Slutsats
Uludag är ett namn som ger mig samma effekt som en klocka hade på Pavlovs hundar. Det nästan vattnas i munnen och jag kan knappt vänta tills drickan är i min mage. Men här var det lite av en besvikelse, det är inte en dålig dricka, jag hade bara ”oturen” att få smaka en helt fantastisk läskeblask med samma smak från Grekland. Men som jag nämnde i recensionen så påminde denna drickan mig om 7Up Cherry, en dricka som fick fyra i betyg, så det är inte mer än rättvist att även denna får samma slutbetyg.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s