Ronin – Sugar Free

Standard

RoninSugarFreeEn sockerfri variant av den herrelösa samurajen till energidricka kallad Ronin.

Hur smakar det?
Vid en första anblick verkar den inte skilja sig nämnvärt från originalet. Doften är av ”klassisk” energidricka, det vill säga de energidrickor som var några av de första att komma till Sverige, såsom Battery och Red Bull. Men doften har inget alls att göra med smaken. Istället för att smaka ”klassiskt” (det vill säga sött blandat med en kraftig syrlighet) så smakar det som ett fullständigt misslyckat försök till smaken bubbelgum. Det smakar metalliskt och bubbelgum med sötningsmedel. Som tur är håller denna smaken i sig endast ett par sekunder innan drickan övergår till en behagligare eftersmak. Eftersmaken är som en snäll variant av Battery (det vill säga syrligt och lite strävt) men låter man det gå ytterligare några sekunder så får jag en märklig smak på spetsen av tungan, som om jag doppat tungspetsen i tvål.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes uppe vid riksgränsen, Svinesund, i en godisbutik med lockpriser för norrmän.

Slutsats
Originaldrickan fick ett medelbetyg, den var fullt duglig men inget att skriva hem om. Den sockerfria varianten går dessvärre ner ett steg på betygsskalan. Hade de bara lyckats behålla samma smak på drickan så hade det inte varit några problem, smaken av vissa sötningsmedel kan faktiskt ge en ganska trevlig ton till energidrickor om det görs rätt. Här har de blandat Sackarin med Aspartam och det kanske var där det skar sig. Sugen på något med energi fast utan socker? Se om det finns alternativ till denna drickan i kyldisken innan du tar en burk.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s