Brunneby Enbärsdricka

Standard

BrunnebyEnbärsdrickaAnrika Brunneby musteri med sin klassiska enbärsdricka

Hur smakar det?
Tycker nog att det doftar lite julmust till en början. Sniffar och sniffar men ändå kan jag inte skaka av mig känslan av att det är julmust i glaset, vilket det såklart inte är. Jag tycker bannemig att det även smakar julmust! Det smakar mustigt fast har något litet extra till sig som får mig att tänka bär. En söt avslutning på drickan för tankarna osökt till sådana där geléer som har har till vilt (rönnbär, vinbär etc). Det finns en lite järnig smak som kommer på slutet också, men inte på ett sätt som får drickan att smaka metalliskt eller så. Ganska så sparsamt kolsyrad är den också, bubblar inte speciellt mycket varken i glaset eller i munnen.

Vart hittar jag läskeblasken?
Kan nog finnas att köpa i allt från matbutiker till gårdsbutiker.

Slutsats
Det är kanske inte så märkligt att jag tänkte på must när jag tog mig ett glas. Efter en kort tripp in på min gode väns hemsida, addicted to julmust, så får jag lära mig att innan vi började använda humle till öl så var det just enbäret som användes som krydda i öl. Och därifrån är det inte ett långt steg till julmusten som vi har idag. Denna drickan innehåller även malt, så likheterna är slående. Smakmässigt så var det gott, lite som en ”dåligt” kolsyrad julmust fast ändå inte. En spännande dricka som fungerar bra till mat eller som törstsläckare. Kort sagt: Helt okej och värt ett köp.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

En reaktion på ”Brunneby Enbärsdricka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s