Cult Cola – Light (Stevia)

Standard

ECultColaLightStevianergidrycksmärket Cult kommer med en Cola sötad med Stevia

Hur smakar det?
Först och främst: Denna drickan har testats förut, men då var den inte sötad med Stevia, som år 2015 är det moderiktiga sötningsmedlet. Så istället för att uppdatera tidigare recension så fick det bli en ny då ett nytt sötningsmedel kan ge en helt ny smak.
Doften för genast tankarna till någon billig cola, exempelvis Premier Cola, vilket inte bådar väl för denna drickan. Smaken är inte direkt stark av cola. Håller man drickan en stund i munnen kommer det en smak av cola som för tankarna till isglassarna från Swipper. Ju mer jag dricker desto starkare blir känslan att jag dricker en kolsyrad variant av en isglass, vilket kan vara bra eller dåligt beroendes på om man gillar isglass med colasmak. Vad gäller sötheten i drickan så är den trevlig, det smakar inte sötningsmedel och känns inte speciellt sockrigt heller. Men å andra sidan så tyckte jag inte att deras aspartamsötade light cola smakade speciellt mycket sötningsmedel heller. En ok smak helt enkelt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes i Danmark, där Cult fins mer eller mindre över allt.

Slutsats
Gör bytet av sötningsmedel speciellt mycket? Nej jag skulle inte säga det, kanske har det rent av gjort att drickan inte faller mig i i smaken lika hårt som förra gången. Eller så är det att drickan ändrat lite på receptet eller helt enkelt att min smak ändrats sedan 2013. Då fick Cult Cola Light fem av fem, men denna gången skulle jag nog säga att det blir tre av fem. Det är mediokert, smakar inget speciellt fantastiskt och sötning av stevia ger inga pluspoäng bara för att det är ”på modet” att söta med stevia just nu. Allt som allt en ok dricka om man är sugen på en sockerfri cola med lite extra koffein i sig.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s