Battery – No Calories

Standard

BatteryNoCaloriesMisstänker starkt att detta bara är Stripped Battery, fast i ny skepnad

Hur smakar det?
Doftar till en början mer eller mindre identiskt till sin sockrade kusin, vilket ger mig förhoppning om att detta kan vara kanon. Smaken är faktiskt ganska så lik en vanlig battery, men den känns ”blaskigare”, vattnig i smaken. Smaken av sötningsmedel döljer de inte speciellt bra i denna drickan. Utan det kommer en ganska ordentlig smak av sötningsmedel efter att den smakat som en vanlig battery i någon sekund. Nu bryr jag mig inte speciellt mycket om smaken av sötningsmedel, men tydlig, det är den. Eftersmaken är ganska syrlig och det kittlar lite längst bak i munnen efter varje klunk, en egenskap på originalet som jag verkligen uppskattar. En sak som fattas från originalet är den ganska så ”sträva” känslan man får i munnen efter varje klunk. Jag har någon märklig fallenhet för battery och dess förmåga att få insidan av munnen att kännas som en bit läder. Så den biten saknar jag. Men överlag så är detta en helt okej lightvariant. Smakar trevlig, bra sötma, syrlig eftersmak. Inget att klaga på.

Vart hittar jag läskeblasken?
Säljs lite här och var i Norge, denna burken köptes våren 2016.

Slutsats
Visst är man lite orolig när en av ens favoriter kommer i ett ”nytt” utförande. Och ibland går det verkligen inte bra för lightvarianten. Red Bull Light går inte att dricka, men Red Bull Zero är en av mina favoriter. Här kan vi väl säga att detta är en Zero variant av Battery och de klarar smaktestet med bravur. När jag är i Norge kommer jag alltid föredra att köpa originalet i sina härliga 50cl burkar. Men vill jag vara ”nyttig” någon dag så skulle jag verkligen inte ha något emot deras No Calories variant.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s