Pennsylvania Dutch Birch Beer

Standard

pennsylvaniadutchbirchbeerBjörköl, som en root beer fast mera potent, kanske inget för allergiker…

Hur smakar det?
Doften är som en riktigt stark root beer, skulle nästan vilja säga att den är lite rökig i doften. Smaken är även den som en root beer, det vill säga att det smakar lite som ökända tuggummit Jenka. Till skillnad från Boylans version av samma dricka så tycker jag denna bara smakar root beer. Inga inslag av träslöjd som Boylans bjöd på och rökigheten man kunde känna på doften återfinns inte i smaken. Men det är fortfarande väldigt gott. En härligt söt root beer som känns steget ”vuxnare” än vanliga root beers man hittar på ica, detta tack vare att smaken är lite skarpare än vanligt. Eftersmaken är väldigt långvarig vilket inte är något problem för en som gillar root beer. Skummar något alldeles väldigt dock och varje klunk blir 50% skum. Efter halva flaskan känns det fortfarande friskt och får mig märkligt nog att tänka på höst. Kanske fanns lite björk i ändå.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes i den eminenta butiken Soda Nation i Stockholm.

Slutsats
Nu när drickan är slut så måste det sägas att jag är faktiskt lite besviken. Jämfört med Boylans version (som var den första jag drack) så är björken frånvarande här. Det smakar helt enkelt vanlig (men god) root beer och jag hade gärna sett en lite träigare smak. Men där Boylan ”misslyckades” (man tröttnade något på den träiga smaken efter en stund) så lyser denna starkare då jag lyckades ta mig igenom hela flaskan med ett konstant leende på läpparna, även om det inte var riktigt vad jag förväntade mig. Slutsatsen får därför bli: god root beer, tam björköl.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s