Hamar Lillehammer Lett julebrus

Standard

hamarlettjulebrusEn av de bästa julebrusarna nu i en lightvariant för de som vill passa sockerintaget vid jul

Hur smakar det?
Doften är det verkligen inget fel på, luktar precis som det skall göra, som en väldigt söt pommac. Smaken är även den förvånansvärt likt originalet, som åter igen kan beskrivas som en sötare/fruktigare pommac/trocadero eller för er som fick uppleva det, som drickan san sao. Varje ny klunk är ljuvlig, den underbara smaken av fruktchampagne dansar runt på tungan och gör mig snudd på euforisk. Men sen kommer eftersmaken och den är tyvärr inte så bra. Nästan direkt efter att man svalt drickan känner man att något är ”fel”. Det känns vattnigt på ett sätt typiskt för lightdrickor och ju mer man sitter och känner av eftersmaken desto djupare ner i aspartamets avgrund störtar vi. Cirka en minut efter varje klunk känner man verkligen av sötningsmedlet och den annars så goda fruktchampagnen är nu endast ett minne blott. Fortfarande dugligt att dricka, det är ingen katastrof, men att det är en lightprodukt är det inget tvivel om.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på Meny i Sarpsborg, skådades inte i någon annan matbutik (kedja).

Slutsats
Kanske är jag lite orättvis mot drickan, för originalet är en av mina absoluta favoriter när det gäller läskeblask och när det kommer till julebrusen så är Hamar Lillehammer Julebrus kungen. Så förväntningarna är verkligen på topp. Och när allt kommer omkring så levererar de en helt klart dudlig dricka. Läskeblasken har den där klassiska julebrussmaken som jag suktar efter, om än för en kortare stund än originalet, men smaken finns där. Sötningsmedel bekommer mig inte så mycket, men eftersmaken på just denna drickan var en hårsmån för mycket av sötningsmedel för att ignoreras. Om jag av någon anledning inte vill ha (eller kan ha) socker så hade detta varit ett bra alternativ, inget tvivel om saken. Men allt som allt är jag glad att Hamar kommit med ett sockerfritt alternativ och kanske är Tomten själv glad åt detta efter all sockrad gröt han tvingas äta varje julafton.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s