Monster Ultra Black

Standard

monsterultrablackMonster black skryter om en djup körsbärssmak från körsbärens huvudstad (Traverse City, Michigan) låt oss se om de kan leverera

Hur smakar det?
I sedvanlig ordning stoppar jag näsan i burken direkt efter öppnandet och sniffar allt vad jag kan, vart är körsbäret? Det doftar bara citrus. Jag blir förvirrad, letar upp en annan människa, håller fram burken (utan att berätta vad smaken är) och ber denne sniffa. ”Ah, någon citrusdricka? Doftar clementin och något mer jag inte kan sätta fingret på….”. Ja precis min åsikt, det doftar citrus och sedan något mer, något som är svårt att identifiera. Tar mig första klunken, kanske återfinns den djupa smaken av körsbär där? Nope, bara citrus, vart är körsbäret?! Jag smackar och smackar med munnen, försöker locka fram det blyga körsbäret och efter en stund (och med hjälp av lite fantasi) kan jag nog lokalisera körsbäret. När drickan inte längre är kylskåpskall kommer smaken av körsbär fram mer och mer. Det är ett syrligt körsbär, efter varje klunk kommer det en riktig käftsmäll av syrlighet, något jag faktiskt uppskattar. Men själva körsbärssmaken lämnar en hel del att önska. Sötningsmedlet är inte alls ett problem i denna drickan, man känner på sötman att det inte är socker i drickan, men det stör inte dryckesupplevelsen. Men vart är den djupa körsbärssmaken? Besviken.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på usagodis.se

Slutsats
Okej, det här med körsbär är en hel vetenskap i sig och jag skall försöka tolka det bäst jag kan. Denna drickan innehåller körsbäret känt som ”Black Cherry” (Prunus serotina – eller Glanshägg som vi kallar busken som bär frukt i Sverige) och det är ett körsbär som är mycket syrligare i smaken än det vi är mer vana vid. Det vi brukar associera körsbär med här i Sverige är antingen Surkörsbär (Prunus cerasus) eller Sötkörsbär (Prunus avium – bigarrå). Jag tog genast till google efter några klunkar för att se vad andra ansåg om smaken, där alla recensionerna talade om en ”rik smak av körsbär”. Misstanken är att detta är satt efter amerikanska smaklökar då denna ”Black Cherry” är vanligt förekommande i deras matkultur, det som är körsbär för dem behöver inte vara körsbär för oss. Fast det stämmer inte heller riktigt, eftersom jag druckit läskeblaskar gjorda på just black cherry (The Pop Shoppe – Black Cherry) och en grekisk läskeblask gjord på surkörsbär (Louks – Sour Cherry) och bägge de drickorna levererade en riktigt djup, mustig smak av körsbär. Det var en smak liknande de två nyss nämnda drickorna jag förväntade mig av drickan. Kanske är det avsaknaden av riktigt socker som ”sabbade” drickan, kanske tycker Monster helt enkelt att körsbär skall smaka på detta viset? Slutsatsen blir att det är en helt okej dricka, inte någon körsbärsdricka enligt min mening, men helt okej. Jag tror dock att jag kommer hålla mig till Monster Ultra White och Ultra Red då de är snäppet vassare.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s