Mezzo Mix

Standard

mezzomixMezzo mix, en dricka med rötterna i Tyskland som lovar cola med en hint av apelsin

Hur smakar det?
Nog doftar det av apelsin, eller tja, snarare generisk citrus om man skall vara petig. Några speciella apelsinvibbar får jag inte. Smaken är även den ganska så generisk. Jag känner att det är både cola och apelsin i, men det smakar inte speciellt kul, smakar tråkigt. Av någon anledning för det tankarna till solsemester på gran canaria, det får mig att tänka på billig isglass, det där sista som smällt och bildat en vätska i den lilla plastpåsen med sylvassa kanter. Smaken är varken bu eller bä, dugligt men inte mycket mer än så. Eftersmaken är en försiktig apelsin som varken höjer eller sänker drickan.

Vart hittar man läskeblasken?
Detta exemplar köptes i Tyskland, där du bör hitta den överallt.

Slutsats
Just cola med smak av citrus verkar tyskarna förtjusta i. Vi har sedan innan smakat på Cariba Cola, 9 Springe Cola och Vita Cola. Drickor som alltid varit väldigt populära i det forna östtyskland. Skulle jag spekulera i uppkomsten så uppfanns ju Fanta av Coca-Colas dotterbolag i Tyskland under tiden för Nazityskland, då de inte kunde få tag på ingredienserna till Coca-Cola pga brutna handelsförbindelser med omvärlden. Kanske fick tyskarna då smak för Fanta och när kriget var över och de kunde dricka cola igen blandade säkert någon människa de båda drickorna och tyckte det var kanon. Spola sedan fram till 70-talet och coca-cola slog mynt av situationen så fick världen Mezzo Mix. Men är det gott? Det är dugligt, inte mer än så. Detta är säkert en kulturell angelägenhet och för tyskarna är en cola med apelsin lika självklart som påskmust för oss. Vill du smaka på något som tillhör tysk mattradition skall du köpa dig en flaska.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s