Stockholms Julmust – Classic Classic

Standard

Det räcker inte att den är klassisk en gång, det tåls tydligen att upprepas.

Hur smakar det?
Initialt när man tar sig en klunk är det ganska tydligt att det är en julmust man dricker. Men sen, av någon outgrundling anledning är det som att man förolämpat den och smaken försvinner iväg lika snabbt som den kom. Okej jo det smakar julmust men det är en ganska så kort upplevelse. Eftersmaken är mer julmust igen tack och lov, så helt hopplöst är det inte. Det smakar som en helt vanlig julmust, sötman är ganska mild även om det är en hel del socker i den. Eftersmaken hänger kvar ett tag och är trevlig. Lite sur eftersmak som hör till standardmustar. Kunde faktiskt lika gärna ha varit en Apotekarnes eller Nygårda jag precis drack.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes på cooperscandy.com men har skådats i andra onlinebutiker och ute i dagligvaruhandeln också.

Slutsats
Som tidigare beskrivet så försvinner liksom smaken iväg lite vid varje klunk, vilket är ett märkligt beteende. Anstränger man sig och hanterar detta som någon finsmakare av vin. Dvs slänger upp det i ett glas, snurrar runt vätskan i glaset, sniffar lite, tar en klunk och suger in lite luft medans man har julmusten i munnen så kommer det fram lite smaker. Men det skall ju bara vara att dricka och känna den goda julsmaken. Helt okej must, men jag anser man får samma resultat med en Apotekarnes eller Nygårda. Och för i runda slängar 25-30 burken så är det absolut inte värt det. Skall du ha hantverksmust fungerar en julmust från Tempel brygghus mycket bättre. Eller varför inte en helt vanlig men förtrollande god Zeunerts?

Slutbetyg

Annons