Hancock Bryggerierne – Sport-Cola

Standard

SportColaAnrikt danskt bryggeri som tydligen gör något de kallar för sport-cola

Hur smakar det?
En väldigt säregen doft måste jag säga. Istället för att dofta cola, så doftar det fruktigt, som någon juice. Påminner lite smått om bananlack på doften. Smakar fruktigt också, inte ett uns av cola här inte. Det smakar blommigt och fruktigt, jag kan inte släppa jämförelsen med bananlack, vilket kanske kan låta hemskt, men tro mig, detta är god bananlack (eller vad det nu är). Efter att allt det fruktiga har lagt sig så kan jag nog känna en viss eftersmak som påminner om cola. Istället för en cola smak i samma anda som Volt Cola eller Coca-Cola så smakar det snarare Malaco colaflaskor, godiset som säljs (eller såldes?!) i lösvikt. Hur som helst är det en ganska så söt cola som inte känns allt för sockrig. Annorlunda och väldigt god.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes i Danmark sommaren 2016 men bör finnas i hela landet. Såg den dock bara i en enda butik (vars namn jag aldrig lade på minnet).

Slutsats
Sport-cola, då tänkte jag mig faktiskt något i stil med Volt Cola, en lite ”vuxnare” cola som smakar ”mörkt”. Men istället fick jag en väldigt fruktig och god cola som snarare påminde mig om Inca Cola. Vart sportbiten kommer in är jag osäker på, men gott var det, inget tvivel om den saken. Så om du råkar befinna dig i Danmark och är törstig, leta för all del upp en Sport-Cola och njut.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s