Jelly Belly – Sour Cherry

Standard

JellyBellySourCherryDet legendariska godiset från staterna bjuder på surkörsbär i en flytande form, med ett färgämne som ger hyperaktivitet, gött!

Hur smakar det?
Doften är det verkligen inget fel på, får mig genast att tänka på ett av mina favoritgodis och jag kan knappt hejda mig att ta en första klunk. Körsbärssmaken är det verkligen inget fel på, den känns genuin och så naturlig den kan bli. Inte lika fyllig i smaken som Louks – Sour Cherry utan en lite ”lättare” smak av körsbär. Men som sagt, smaken på körsbäret är det verkligen inget fel på. Felet ligger snarare i surheten. Drickan är strået för syrlig, även för mina smaklökar som uppskattar syrlighet i dricka. Det annars så goda körsbäret blir fullständigt överkört av syrligheten som finns i drickan och jag känner hur hela munnen blir sträv på ett lite smått obehagligt vis. Vilket är synd, för efter varje klunk befinner man sig i paradiset några sekunder innan syrligheten kommer dundrande likt ett godståg. Gott, men inte utan sina problem.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes i Norge, på Deli de Luca. Har även skådats i Köpenhamn i en godisbutik.

Slutsats
Jag hoppades verkligen att detta var en dricka som skulle hamna på samma nivå som de grekiska drickorna (Frutop och Louks) men tyvärr så skruvade Jelly Belly upp det sura lite väl mycket. Vilket är väldigt tråkigt, för deras Very Cherry är helt makalöst god. Men kanske försökte de gå för en mer syrlig dricka än att det skulle smaka av just den specifika frukten surkörsbär. Hur som helst så är det gott och för dig som gillar ganska syrliga drickor och körsbär så är detta nog jackpot. Personligen så blir det ett medelbetyg, man kan inte lyckas jämt Jelly Belly.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s