Pepsi Max – Cherry

Standard

PepsiMaxCherryPepsi Max, den läskeblask jag dricker till vardags, fast nu med körsbärssmak? Halleluja! Eller?

Hur smakar det?
Det första jag tänker när jag mer eller mindre stoppar ner näsan i burken är ”Vart är körsbäret?”. Drickan har inte minsta lilla spår av körsbär, snälla säg att körsbäret finns i smaken. Nja, nästan, inte riktigt, men nästan. Man tar sig en klunk och det smakar faktiskt lite av körsbär, inte mycket till en början, men sen kommer eftersmaken och då är det lite tydligare att drickan är med körsbärssmak. Desto mer man sitter med eftersmaken och smaskar (man måste smaska när man smakar på saker) desto nöjdare blir man. Efter en stund går tanken från ”vart är körsbäret” till ”detta är ju faktiskt ganska så trevligt”. Det smakar inte speciellt häftigt när man tar sig en klunk. Känns mest lättdrucket och ”lightigt”, lite vattnigt men inte så vattnigt att man tycker det är störande. Denna drickan levererar istället 100% på eftersmaken och inget annat. Känns fräscht och trevligt att dricka.

Vart hittar jag läskeblasken?
Aldrig skådat i en Svensk butik. Denna burken köptes i Danmark på en Coop, i deras importhylla.

Slutsats
Jag var rädd att denna drickan skulle gå samma väg som Coca-Cola Zero Cherry, eller ännu värre, Diet Coke Cherry. Men jag blev istället glatt överraskad av denna drickan. Inte lika god som en vanlig Coca-Cola Cherry eller den spektakulära Pepsi Wild Cherry, men helt klart en av de bästa lightversionerna av cola med körsbär. Hade den funnits i en inhemsk variant skulle jag nog lätt kunna se mig själv att växla mellan vanlig Pepsi Max och Pepsi Max Cherry. En helt duglig dricka som vinner över Coca-Colas lightversioner.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

En reaktion på ”Pepsi Max – Cherry

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s